Росія заробила на гастарбайтерах 1,5 мільярда рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заробила на гастарбайтерах 1,5 мільярда рублів

Казна та Політика
289
В російський бюджет надійшло 1,422 мільярда рублів від видачі так званих міграційних патентів.
Про це заявив директор Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський, передає Інтерфакс. Міграційні патенти можуть придбати іноземці, які приїжджають на роботу до Росії у фізичних осіб, наприклад, на присадибних господарствах і в сфері будівництва.
За словами Ромодановського, з моменту введення міграційних патентів ФМС видала близько 600 тисяч таких документів. Згідно з чинним законодавством, вартість одного патенту становить тисячу рублів. Він оформляється на термін 1-3 місяці з правом продовження терміну дії до одного року.
За оцінками керівника ФМС, зараз на території Росії перебувають близько 9,7 мільйона іноземних громадян, у тому числі 4-6 мільйонів трудових мігрантів. "Міграційна картина в РФ незмінна. Протягом двох-трьох років ми бачимо невелике збільшення в межах 8-10 відсотків", - пояснив він. Більшість людей, які приїжджають працювати до Росії - жителі України, також серед лідерів за кількістю мігрантів: Узбекистан, Казахстан і Таджикистан.
Ромодановський також відзначив різке зростання числа висококваліфікованих іноземних фахівців із зарплатою більше двох мільйонів рублів на рік, що залучаються на роботу в Росії. Якщо в 2010 році таких фахівців було залучено близько трьох тисяч, то в поточному оформлено вже майже шість тисяч.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас