Війна США з терором коштуватиме дорожче, ніж Друга світова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна США з терором коштуватиме дорожче, ніж Друга світова

Казна та Політика
443
Підсумкова вартість американських військових кампаній в Іраку і Афганістані укупі з витратами на супутні військові операції в Пакистані складе понад 4 трильйонів доларів і може перевершити витрати на Другу світову війну.
Про це йдеться в дослідженні вчених з Уотсонівського інституту міжнародних досліджень Університету Брауна, передає Inopressa з посиланням на The Independent.
У своїх підрахунках вони врахували приховані витрати, наприклад відсотки по військових позиках. Вже зараз сумарні витрати становлять 2,3-2,7 трильйона доларів, притому що офіційно асигновано на ці потреби лише 1,3 трильйона. А разом з витратами на опіку над ветеранами та інвалідами вийде 3,7-4,4 трильйона, стверджують автори дослідження. У цінах сьогоднішнього дня, на Другу світову війну в Америки пішло близько 4,1 трильйона доларів.
Цей прогноз накладається на низку негативних фінансових обставин, таких як значний дефіцит бюджету, майбутні великі витрати на медичне та соціальне страхування, а також той факт, що "війни в Іраку й Афганістані, на відміну від більшості попередніх конфліктів за участю Америки, майже повністю фінансуються за рахунок позикових коштів, які рано чи пізно доведеться віддавати", - йдеться в статті.
Кількість жертв кампанії по боротьбі з терором експерти оцінюють в 225-258 тис. осіб, з яких американських солдатів - близько 6100, жителів Іраку та Афганістану - близько 139 тис. приблизно 7,8 млн осіб стали біженцями. Досягнення США при цьому "більш ніж сумнівні", пише кореспондент Руперт Корнуелл. Ні в Іраку, ні в Афганістані про повноцінний розквіт демократії говорити не доводиться, а "від іракської війни найбільше виграв заклятий ворог Америки - Іран".
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас