Пшениці цього року зберемо менше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пшениці цього року зберемо менше

Аграрний ринок
392
Гідрометцентр прогнозує погіршення врожаю пшениці у низці регіонів на 10-20 відсотків. Причина - негода. У групі ризику - Кіровоградська, Черкаська, Одеська, Вінницька, Київська, Миколаївська та Дніпропетровська області.
Проте українські аграрії вже намолотили перший мільйон тонн озимого ріпаку з трьохсот тисяч гектарів. Повідомили у профільному міністерстві. За словами чиновників, найкращі врожаї на Закарпатті - 33 центнери з гектара, найгірший - на Дніпропетровщині - лише 21,5.
Головна частина жнив стартує наступного тижня. Саме тоді у степовій зоні планують розпочати обмолочення озимої пшениці. До того часу у Кабміні обіцяють допомогти аграріям з отриманням кредитів та паливно-мастильних матеріалів за ціною виробника.
"Стан зернових завдяки інтенсивним опадам за останню декаду покращився, на багатьох площах відбулося припинення посухи. Це надає можливість отримати декілька більший врожай зернових. Слід не упустити оптимальні строки та не втратити вирощений врожай", - заявив на телеканалі UBR Андрій Клюєв, перший віце-прем'єр-міністр України.
Сильні дощі, що пройшли по всій Україні, поліпшать урожай пізніх культур, зокрема кукурудзи, соняшника та сої. Натомість в окремих регіонах опади зашкодили частині культур. А ще завадили вчасно почати роботи на полях.
"Ми передбачали маневр технікою, перекидку значної частини з південних регіонів після закінчення жнив у центральні і північні регіони. Тактично це буде обмежено через співпадіння термінів збирання", - пожалівся Микола Безуглий, заступник міністра агрополітики та продовольства.
Щоб уникнути дефіциту продовольства, 30 червня Аграрний фонд розпочне тендерні закупівлі зерна. Запасатимуться пшеницею, житом та гречкою. Усього додатково придбають до двох мільйонів тонн зерна. Нагадаємо, раніше фонд через "Хлібінвестбуд" уже відправив у свої комори 860 тонн зерна нового врожаю.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас