Китай чекає зростання ВВП на 9,5% у першому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай чекає зростання ВВП на 9,5% у першому півріччі

130
Зростання економіки Китаю в першій половині 2011 року, ймовірно, досягне 9,5%, а індекс споживчих цін збільшиться на 5,3% в річному численні. Про це пише в четвер газета China Securities Journal з посиланням на Державний інформаційний центр (SIC).
Урядовий науково-дослідний інститут також прогнозує, що індекс споживчих цін покаже зростання на 4,5-5,5% у другому півріччі і на 4,9% за весь 2011 рік. Цей рівень перевищить визначену Пекіном "стелю" для інфляції.
Китайська інфляція піднялася майже до трирічного максимуму в 5,5% в травні, і очікується, що вона досягне нових висот у червні.
Крім того, SIC заявив, що зростання ВВП другої найбільшої світової економіки трохи сповільниться у другому півріччі в порівнянні з першим.
Інвестиції в основні засоби, як і раніше, будуть збільшуватися високими темпами в наступні шість місяців завдяки таким проектам, як масштабний урядовий план будівництва доступних будинків, пише газета.
Однак політика обмеження кредитування і прагнення до енергетичної ефективності, ймовірно, будуть негативно впливати на промислове виробництво, яке, згідно з прогнозом, зросте на 13,5% за весь 2011 рік, сповільнившись з очікуваних 13,9% у першому півріччі.
Зростання експорту, мабуть, також сповільниться в другій половині року, оскільки юань поступово дорожчає, а вартість робочої сили і фондування підвищується.
За підрахунками SIC, китайський експорт збільшиться на 21% за рік і на 24,8% - за перші шість місяців року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас