ЄК схвалила злиття двох найбільших проблемних банків Ірландії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК схвалила злиття двох найбільших проблемних банків Ірландії

Казна та Політика
167
Єврокомісія схвалила план порятунку двох найбільших і проблемних фінансових інститутів Ірландії - Anglo Irish Bank (Anglo) і Irish Nationwide Building Society (INBS), що передбачає їх об'єднання і відновлення протягом найближчих десяти років, говориться в повідомленні ЄК.
Ірландія надала значну підтримку цим організаціям у кризу через проблемну заборгованість, накопичену на їх балансах. "Anglo і INBS спільно отримав 34,7 мільярда євро вливань в капітал для покриття їх втрат від прострочених кредитів на нерухомість", - відзначає ЄК.
План реструктуризації цих банків був представлений Єврокомісії на розгляд 31 січня 2011 року в рамках програми зовнішньої фінансової підтримки Ірландії. ЄС і МВФ схвалили допомогу цій країні на 85 млрд євро в кінці 2010 року. Однією з основних причин, з яких Ірландія звернулася за підтримкою, були проблеми в її банківському секторі.
ЄК до цього моменту вже схвалила чотири транші допомоги Anglo за час кризи, банк у результаті був рекапіталізований державою на 29,3 млрд євро. Для INBS були схвалені два транші допомоги, банк рекапіталізований на 5,4 млрд євро. Банкам також виділені держгарантії за їхніми зобов'язаннями.
ЄК завжди схвалює допомогу від держав ЄС своїм комерційним інститутам, в першу чергу стежачи за дотриманням норм вільної конкуренції.
Збитки Anglo Irish Bank за 2010 рік склали 17,7 млрд євро, що включають відрахування в резерви за кредитами в 7,8 млрд євро і списання активів в 11,5 млрд євро. Кредитний портфель банку був на рівні 37 млрд євро, а резерви - 10 млрд. Капітал Anglo становив на кінець року 4,6 млрд євро при активах в 72,2 млрд.
Збитки Irish Nationwide Building Society за 2010 рік склали 4 млрд євро. Його резерви на можливі втрати з позик були на рівні 32% кредитного портфеля. Активи - близько 12 млрд євро.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас