Шахрай, який розшукується білоруською міліцією, виготовляв на Полтавщині небезпечну для здоров'я бринзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахрай, який розшукується білоруською міліцією, виготовляв на Полтавщині небезпечну для здоров'я бринзу

Кримінал
193
Співробітники ветеринарної міліції зафіксували в Полтавській області незаконну діяльність громадянина України, який займався виготовленням бринзи з порушенням санітарних норм.
Як повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України в середу, продукт виготовлявся з молока невідомого походження. Переробка молока, виготовлення сиру та його зберігання проводилося в непристосованих приміщеннях і в антисанітарних умовах.
За результатами дослідження зразків готової продукції в ній виявлено збудник кишково-інфекційного захворювання.
Правоохоронці також встановили, що "бізнесмен" з 2002 року перебуває в розшуку в Білорусі за вчинення злочину, передбаченого ст. 209 (шахрайство) Кримінального кодексу цієї держави, а також як особа, що переховується від слідства і дізнання. За даним фактом проводиться подальша перевірка.
За даними УСО МВС України, в цілому мобільні групи у складі працівників ветеринарної міліції, ДПС ДАІ, Державної служби ветеринарної медицини здійснили 527 перевірок суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з обігом продукції тваринного походження. Задокументовано 327 злочинів, відповідальність за які передбачена ст. 107 (порушення правил карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Правоохоронці вилучили з обігу понад 11 тонн продукції тваринного походження, якість якої не відповідає вимогам законодавства. Забезпечено контроль за утилізацією більше 27,3 тонн неякісної тваринницької продукції. Загальна вартість вилученої продукції склала майже 140 тис. грн.
На користь держави стягнуто штрафи на 39 тис. грн. Винесено та проконтрольовано виконання 179 інспекторських приписів, призупинено роботу 25 підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас