Володимир Бойко отримав 5% "Метінвесту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Володимир Бойко отримав 5% "Метінвесту"

Фондовий ринок
833
В результаті проведеної додаткової емісії акціонерні частки в Metinvest BV склали: System Capital Management - 71,25%, "Смарт-холдинг" - 23,75%, Clarendale Limited (основний бенефіціар - Володимир Бойко) - 5%. Про це йдеться в прес-релізі СКМ.
Згідно із заявою, завершено об'єднання активів групи "Метінвест" і "ММК ім. Ілліча". В результаті об'єднання ММК ім. Ілліча увійшов до складу "Метінвесту", а компанія Clarendale Limited стала акціонером групи.
Акціонери Metinvest також погодили п'ятирічну програму інвестицій в "ММК ім. Ілліча" в розміром понад 3 млрд дол. Інвестиції будуть спрямовані на реконструкцію підприємства та модернізацію виробництва, повний перехід до конверторного виробництва сталі і збільшення річної виплавки сталі до 9 млн тонн, впровадження сучасних систем якості та безпеки праці, екологічні програми.
"Володимир Семенович Бойко - наш давній і надійний стратегічний партнер. І ми переконані, що його досвід і професійні знання будуть корисними для вирішення завдань, що визначають стратегію розвитку групи "Метінвест", - відзначив власник СКМ Ринат Ахметов.
У СКМ входять компанії "Метінвест", ДТЕК, "Перший український міжнародний банк", "Ренесанс-Капітал", "АСКА" і "АСКА-Життя", телекомунікаційна група Vega, Медіа Група "Україна" і видавничий холдинг "Сегодня Мультимедіа", "ЕСТА Холдинг" (нерухомість), "Український Рітейл" (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), "Паралель" (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), "Український Аптечний Холдинг", машинобудівний холдинг "Гірські машини", транспортний холдинг "Портінвест" і т.д.
"Смарт-холдинг" - інвестиційна група, яка займається розвитком проектів у гірничо-металургійному комплексі ("Метінвест"), в нафтогазовому секторі (Regal Petroleum), у виробництві нерудних матеріалів ("Смарт-Нерудпром"), в суднобудуванні (Smart Maritime Group), в агропереробці ("Верес"), здійснює будівництво глибоководного порту Очаків і управляє низкою підприємств в інших галузях економіки. Основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.
ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" - одне з найбільших підприємств України, випускає сталевий лист для суднобудування, нафтопровідних, газо-і водопровідних труб, балонів для стислих газів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас