ФРБ Міннеаполісу закликає Конгрес до зміни податкової системи США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРБ Міннеаполісу закликає Конгрес до зміни податкової системи США

Казна та Політика
240
Глава Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполісу Нараяна Кочерлакота закликає Конгрес США змінити податкову систему країни таким чином, щоб перешкодити накопиченню боргів банками і домовласниками, повідомляє агентство Bloomberg.
Борги споживачів і банків знижують стабільність фінансового сектора і підвищують ймовірність кризи, аналогічної до кризи 2007-2009 рр., відзначає Кочерлакота.
Американські регулюючі органи прагнуть вжити заходів, які допомогли б уникнути повторення кризи, в результаті якої банки та інші фінансові компанії були змушені списати активи на суму понад $2 трлн.
"Податкова система США заохочує використання кредитів, надаючи стимули домовласникам при збільшенні розміру заставної на будинок, а фінінститутів - при фінансуванні операцій за рахунок позикових коштів, - заявив Н.Кочерлакота. - Це відбувається, незважаючи на те, що такі операції є потенційно дестабілізуючими".
Глава ФРБ Міннеаполіса закликає до скорочення частки процентних виплат за заставною на будинок, яку домовласники можуть віднімати з оподатковуваного доходу, а також зменшення частки процентних виплат, яку можуть віднімати з оподатковуваного податком доходу корпорації.
"Конгрес повинен змінити податкову систему США, щоб скоротити стимулювання дестабілізуючих операцій для банків і споживачів", - заявив Кочерлакота.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас