ЗМІ: Російські біржі ММВБ і РТС об'єднались — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Російські біржі ММВБ і РТС об'єднались

Фондовий ринок
183
Підписання документів між групою ММВБ і п'ятьма акціонерами біржі РТС відбулося сьогодні о 2:00 за московським часом (01:00 за Києвом).
Про це повідомило РБК джерело в групі ММВБ.
Попередньої домовленості про об'єднання біржі досягли в грудні 2010 року. Передбачалося, що підписання зобов'язуючих документів відбудеться в квітні поточного року, проте воно було відкладено у зв'язку з необхідністю вирішення майнових питань у групі РТС.
Про об'єднання двох бірж було оголошено 1 лютого 2011 р. Тоді перший заступник голови Банку Росії Олексій Улюкаєв повідомив, що викуп акцій буде проводитися, виходячи з оцінки вартості РТС в 1 млрд. 150 млн. дол. ММВБ оцінюється в 3 млрд. 450 млн. дол. Домовленість про викуп акцій РТС була досягнута з п'ятьма основними акціонерами: ЗАТ "ІК "Трійка Діалог", ТОВ "ІК "Атон", ТОВ "Ренесанс-Брокер", ВАТ "Альфа-банк" і Da Vinci Capital. Загальний обсяг викуповується пакета становить 53,7%.
Група РТС - вертикально інтегрована структура, до якої входить організатор біржової торгівлі та комплекс пост-трейдингового обслуговування.
ЗАТ "ММВБ" є основним майданчиком в Росії у валютних торгах. Банк Росії використовує курс ММВБ для встановлення офіційних курсів рубля до іноземних валют. На біржі проходять торги доларом, євро, українською гривнею, китайським юанем, казахським тенге, білоруським рублем, проводяться операції з валютними свопами. Також ММВБ є єдиною біржею, уповноваженою організовувати торги держпаперами. ЗАТ "Фондова біржа ММВБ" входить до першої тридцятки провідних фондових бірж світу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас