Глава Deutsche Bank: Світова економіка, як і раніше, в нестійкому стані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Deutsche Bank: Світова економіка, як і раніше, в нестійкому стані

Казна та Політика
266
Світова економіка й надалі перебуває в нестійкому стані. Таку думку в "Ведомостям" висловив Йозеф Акерманн, голова правління і голова виконавчого комітету Deutsche Bank AG. Він констатував, що "гірша частина кризи вже позаду і багато проблем вже подолані". "Але деякі ризики зберігаються, зокрема дисбаланс в секторі нерухомості і фіскальний дефіцит у США, інфляція деяких активів в Азії, криза на борговому ринку деяких європейських країн. Крім того, ми стикаємося з політичною напруженістю в Північній Африці і на Близькому Сході", - зазначив Акерманн.
Він також звернув увагу на існуючий ризик нової хвилі фінансової кризи, у випадку якщо проблеми, що залишаються невирішеними, не будуть вирішені найближчим часом.
Кажучи про посилення нагляду в банківському секторі, у тому числі у зв'язку з введенням "Базеля III", фінансист зазначив, що підтримує жорстку політику регуляторів. "Як ми бачили, при слабкій регуляторній та контролюючій системі можуть виникнути серйозні проблеми, - пояснив він. - У той же час ми повинні бути впевнені, що правила гри однакові для всіх у всьому світі. Існує ризик фрагментації, що відноситься до введення регуляторних норм в кожній конкретній країні, і ризик недооціненого кумулятивного ефекту від регулювання, що призводить до ослаблення здатності банків фінансувати реальний сектор економіки і до стриманості інвесторів щодо надання банкам капіталу. Ми не повинні забувати, що банкам довелося значно збільшити капітал за минулі роки в результаті введення "Базеля III" і великим банкам, так званим системоутворюючим банкам, доведеться ще його збільшувати".
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас