Японія витратить 250 млн дол. на моніторинг радіаційної обстановки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія витратить 250 млн дол. на моніторинг радіаційної обстановки

Казна та Політика
161
Уряд Японії має намір удосконалити національну систему моніторингу радіаційної обстановки після аварії на АЕС "Фукусіма-1". Ця модернізація обійдеться владі в 250 млн. дол.
Як повідомляють місцеві ЗМІ, міністерство науки та технологій Японії визнало діючу систему недостатньо ефективною і прийняло рішення створити 250 нових спостережних постів, оснащених усіма необхідними приладами. У префектурі Фукусіма, де розташована аварійна АЕС, планується також встановити 2 тис. стаціонарних дозиметрів, які будуть розміщені в школах, парках та інших громадських місцях, передає ИТАР-ТАСС.
Влада Фукусіми раніше оголосила про початок безпрецедентної програми зі спостереження за станом здоров'я жителів префектури у зв'язку з аварією на АЕС. Для фінансування програми уряд Японії прийняв рішення заснувати спеціальний фонд на 103 млрд. ієн (1,3 млрд. дол).
78 млрд. ієн (970 млн. дол) передбачені проектом другого додаткового бюджету Японії на 2011 рік, який в даний час розглядається парламентом країни. Ще 25 млрд. ієн (330 млн. дол) виділить енергокомпанія Tokyo Electric Power (TEPCO), яка є оператором аварійної АЕС "Фукусіма-1".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас