ЗМІ: Україні вдалося вмовити Путіна на газову знижку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Україні вдалося вмовити Путіна на газову знижку

Енергетика
7089
В українському уряді стверджують, що створення спільного з Росією підприємства з управління українською ГТС не буде, однак Януковичу вдалося переконати Путіна збільшити Україні знижку на поставки газу від базової ціни.
Про це повідомляє газета Сегодня, посилаючись на джерела в Кабміні.
Згідно з тими ж джерелами, паралельно буде розвиватися співпраця з Митним союзом (Росія, Казахстан, Білорусь) за схемою "3+1". "Ще один аргумент для Росії - ціна транзиту газу через Україну залишається колишньою. Міністр ПЕК Юрій Бойко зараз якраз в Москві і погоджує конкретні цифри", - сказало джерело.
У той же час міністр ПЕК тіньового Кабміну Олександр Гудима песимістичний: він стверджує, що ніяких домовленостей від майбутньої зустрічі Азаров-Путін не передбачається. "Розмови про спільне СП з управління українською ГТС безпідставні, для цього треба міняти закон про трубопровідний транспорт, а законопроекту такого немає, - каже Гудима. - Внести його зараз разом з непопулярною пенсійною реформою для Кабміну рівносильно самогубству. Замість Януковича і Медведєва переговори ведуть міністр Бойко з третьорозрядними чиновниками "Газпрому". Це означає, що ніяких рішень прийнято не буде".
25 червня в Криму відбулася неформальна зустріч Януковича і Путіна, який прибув в Україну з приватним візитом. Підсумки засідання не розголошувалися. Прес-служба повідомила, що сторони "обговорили низку питань, що стосуються відносин України та Росії".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас