Янукович: В Україні будуть скорочуватися програми використання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: В Україні будуть скорочуватися програми використання газу

Казна та Політика
325
В Україні будуть скорочуватися програми використання газу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю журналістам провідних українських ЗМІ.
"Ми будемо значно знижувати і скорочувати програми використання газу в Україні", - заявив Президент.
Відповідаючи на питання, на що готова піти Україна, Янукович сказав: "Я скажу, що, звичайно, ми будемо, як і у всіх питаннях щодо нашої зовнішньої політики, ми будемо займати позиції національного прагматизму, ми будемо захищати наші національні інтереси і, враховуючи те, що у нас ця проблема дуже давня, - звичайно, у нас є програма, як ми будемо в перспективі вирішувати це питання.
Ця програма спрямована насамперед на енергоефективність і на енергоекономії, а це означає, що ми будемо поступово йти. Газ дуже дорогий і не передбачається в перспективі, що він буде дешевший - він буде дорожчати. Тобто, це дуже дорогий енергоносій і нам потрібно буде думати, що нам економічно вигідніше. Наприклад, добувати більше вугілля в Україні і використовувати як енергоносій вугілля чи спалювати дорогий газ. Однозначно, ми віддамо пріоритет вугіллю".
Крім того, Президент України зазначив, що в 2011 році Україна буде експортувати близько 1 млн т вугілля. "У нас з'явився експортний продукт і ми нарощуємо обсяги видобутку вугілля і будемо нові шахти будувати... - це перспектива. У нас це приблизно близько в обсязі 8 млрд куб. м газу", - сказав Янукович.
Також глава держави додав, що Україна буде підвищувати свій власний видобуток газу.
"Ми думаємо підняти власний видобуток газу, собівартість якого набагато нижча, ніж імпортного газу, російського, і звичайно диверсифікація поставок газу... І ми природно будемо з Росією домовлятися і ми маємо таку можливість, ми експлуатуємо газотранспортну систему, ми будемо пропонувати, ми запропонували модернізацію української газотранспортної системи з участю Росії, Європейських країн, інвесторів", - зазначив Президент.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас