Втрата США рейтингу "AAA" загрожує мільярдними збитками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрата США рейтингу "AAA" загрожує мільярдними збитками

Казна та Політика
778
Інвестори, які вкладають кошти в американський ринок держоблігацій, можуть втратити до 100 мільярдів доларів, якщо найбільша світова економіка втратить найвищий рейтинг "AAA". Так вважають експерти дослідницького підрозділу компанії McGraw-Hill Companies, що володіє міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor`s.
Як повідомляє видання Financial Times з посиланням на думку експертів, зниження рейтингу, що може вилитися у зростання прибутковості держоблігацій і зниження їх вартості, також може підвищити процентні витрати Мінфіну США на щорічне обслуговування одного трильйона дефіциту бюджету на 2,3-3, 75 мільярдів доларів на рік.
"Якщо Standard & Poor`s або інше велике рейтингове агентство знизить рейтинг США, US Treasuries можуть впасти в ціні. Це падіння може досягати 100 мільярдів доларів", - відзначили стратеги S & P Valuation and Risk Strategies.
Раніше всі три найбільші міжнародні рейтингові агентства - Moody`s Investors Service, Standard & Poor`s і Fitch - попереджали про ймовірність негативних рейтингових дій стосовно США, якщо стеля з держборгу країни не буде вчасно підвищена, нагадує РИА "Новости".
США 16 травня подолали межу держборгу, визначену конгресом в минулому році на рівні 14,3 трильйона доларів. Тепер адміністрація має кілька тижнів, щоб уникнути дефолту, що може відбутися вже після 2 серпня, якщо конгрес не проголосує за підвищення рівня стелі.
Члени конгресу, переважно республіканці, відмовляються розглядати питання про підвищення стелі держборгу, заявляючи про те, що адміністрація, пропонуючи її підвищити, повинна представити одночасно і план зниження витрат на держуправління.
Білий дім пропонує підвищити межу держборгу на 2,4 трильйона доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас