Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку

Енергетика
277
Світові ціни на нафту демонструють змішану динаміку у вівторок на тлі очікування збільшення попиту на пальне в США напередодні Дня незалежності, що відзначається щорічно 4 липня. Про це свідчать дані торгів.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку піднялася на 0,21 долара, або на 0,23%, - до 90,82 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,09 долара, або на 0,08%, - до 106 доларів за барель.
Відповідно до очікувань експертів, запаси пального на оптових складах США за тиждень, що завершився 24 червня, зменшилися на 1,5 млн барелів до 362,3 млн. Точні дані Міністерство енергетики опублікує в середу. При цьому тенденція зниження запасів збережеться на тлі майбутнього національного свята, коли попит на пальне традиційно збільшується.
У той же час на глобальному рівні зростання попиту буде порівняно стабільним. "Ринок буде коливатися в межах 90 і 100 доларів за барель (залежно від марки)", - цитує агентство Blomberg менеджера Astmax Ltd. в Токіо Тетсу Іморі.
Крім того, на настрій інвесторів продовжує впливати рішення МЕА про постачання додатково на ринок 60 млн барелів "чорного золота", оскільки, на думку агентства, ціна на нафту зараз занадто висока, що гальмує зростання світової економіки. Половину з цих 60 млн барелів нададуть США, у яких стратегічні запаси нафти в даний час становлять 727 млн барелів. МЕА повідомило, що буде поставляти на ринок 2 млн барелів на день протягом 30 днів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас