Азаров сподівається в липні завершити переговори щодо газу з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров сподівається в липні завершити переговори щодо газу з Росією

Енергетика
193
Газовий контракт, який категорично не влаштовує Україну, не може довго працювати, тому українська сторона сподівається вже в липні підвести підсумки обговорення цього спірного для Україні і Росії питання, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Ми б хотіли, щоб наші партнери зрозуміли, і ми це наполегливо у своїх переговорах їм доносимо - що не може довго працювати контракт, який не влаштовує, причому категорично не влаштовує одну зі сторін", - заявив він.
Він повідомив, що недавно у нього відбулася телефонна розмова з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним, під час якої сторони домовилися, що російський прем'єр розпорядиться про активізацію діяльності робочої групи з енергетичних питань.
"Ми повернулися до тих розмов, які були у нас при зустрічі і домовилися, що він дасть вказівки своїм міністрам активізувати роботу робочої групи з обговорення питань, по яких ми не знайшли спільної рішення, у тому числі енергетичне питання", - повідомив прем'єр-міністр України.
Азаров також зазначив, що аргументи щодо перегляду контракту в української сторони дуже прості - ціна на газ для України не повинна бути вищою, ніж ціна на газ, наприклад, для Польщі, Словаччини, Німеччини, тобто країн, що знаходяться від Росії далі, ніж Україна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас