Литвин: З 2000 року ведеться антиконституційна практика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: З 2000 року ведеться антиконституційна практика

Казна та Політика
206
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що "ключове значення має розділ Конституції, в якому йдеться про права і свободи людини і громадянина".
"Потрібно сказати чесно, як бути з положеннями про те, що не можуть прийматися закони, які погіршують соціальне самопочуття людей, як бути з приписом конституційним, що закони зворотної сили не мають", - підкреслив він.
"Якщо подивитися на реалії, то у нас на сьогоднішній день не мають під собою фінансового підкріплення, тобто неотоварені, буду вживати це слово, соціальні закони на загальну суму в 160 мільярдів гривень" - зазначив спікер.
За його словами, "з 2000-го року введена антиконституційна практика, коли з прийняттям бюджету зупиняється, скасовується дія законів, які держава не може реалізувати, і люди недоотримують тих виплат, які вони повинні одержати, особливо мова йде про дітей війни, про ветеранів, про чорнобильців". Литвин сказав, що "держава не виконує припис про безкоштовну освіту".
"Як бути з ним, що зробити для того, щоб він виконувався? Те ж стосується і охорони здоров'я. Пошуків цивілізованих підходів до врегулювання цих питань не спостерігається", - додав керівник парламенту.
Він підкреслив, що "зосереджено увагу на головному - як розподілити повноваження на центральному рівні, забувають, до речі, про місцевий рівень, про Хартію місцевого самоврядування і не говорять про наболілі на сьогодні питання".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас