Прем'єр Японії назвав три головні умови своєї відставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Японії назвав три головні умови своєї відставки

Казна та Політика
160
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан назвав проходження трьох законів через парламент головними умовами, після виконання яких він піде у відставку, передає РІА Новини.
"Я сказав, що поступлюся відповідальністю молодим політикам після того, як відновлення країни і ліквідація аварії на АЕС ("Фукусіма-1") досягнуть певного етапу. Цим етапом стане схвалення другого пакету поправок до бюджету, схвалення закону про поновлювані види енергії і схвалення закону про емісію держпаперів", - заявив прем'єр на прес-конференції в понеділок.
Другий пакет поправок до бюджету включає в себе заходи, які не увійшли в перший пакет, затверджений після стихійного лиха. Зокрема, додаткові заходи мають полегшити зобов'язання з банківських кредитів. Емісія держпаперів - міра, за рахунок якої держава розраховує покрити витрати, пов'язані з відновленням країни. Закон про поновлювані види енергії повинен, за задумом прем'єра, стимулювати більш активне використання сонячної і вітряної енергії.
На початку червня Наото Кан дав зрозуміти, що готовий піти у відставку зі свого поста, не зазначивши при цьому конкретних її термінів. Проте найчастіше в очолюваній Каном Демпартії називається термін до кінця серпня, оскільки 31 серпня закінчується нинішня подовжена сесія японського парламенту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас