Греф: Росія може отримати від "кіотських" проектів 2,5 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Росія може отримати від "кіотських" проектів 2,5 млрд євро

Казна та Політика
180
Розвиток російського ринку "кіотських" проектів може дозволити до початку 2013 року отримати до 2,5 млрд євро доходів, заявив глава Сбербанку Герман Греф у понеділок на засіданні Комісії з модернізації і технологічного розвитку економіки.
В Росії діє механізм спільного впровадження (JI, joint implementation) - один з так званих "механізмів гнучкості" Кіотського протоколу, в рамках якого одна розвинена країна реалізує на території іншої проекти зі скорочення викидів парникових газів, за які їх учасники отримують так звані вуглецеві одиниці, квоти на викиди. Наприкінці жовтня 2009 року уряд РФ зробив Сбербанк Росії оператором вуглецевих одиниць, а Мінекономрозвитку, в свою чергу, було уповноважене затверджувати проекти. До теперішнього часу Сбербанк провів два конкурси проектів, в яких було схвалено 33 проекти.
"Ми вважаємо, що до лютого 2013 року, якщо ми активно зможемо попрацювати, ми зможемо отримати від 2 до 2,5 мільярда євро", - заявив Греф.
При цьому, зокрема, прискорення процедури випуску одиниць скорочення викидів (ОСВ), на яку сьогодні, за словами глави Сбербанку, йде близько півроку, і "добудова" механізму дозволять учасникам проектів вже в 2011 році отримати 600 млн євро.
"У 2012 році ми бачимо, що приблизно на 1,2 мільярда євро в роботі заявки, які ще не подані, до кінця наступного року ми можемо як мінімум 1 мільярд євро отримати", - сказав Греф.
Всього, за словами глави Сбербанку, на сьогодні 54 зареєстровані оператором заявки на 105 млн тонн CO2-еквівалента передбачають приблизно 1 млрд євро потенційних інвестицій, 33 затверджені заявки входять до цього числа.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас