На Кіпрі задумалися про введення нового податку на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Кіпрі задумалися про введення нового податку на нерухомість

Казна та Політика
321
Президент Кіпру Дімітріс Хрістофіас отримав добро від парламенту на введення додаткового збору розміром €1 000 в рік для рентабельних компаній. Питання про поповнення державної казни за рахунок нових податків на нерухомість поки залишилося відкритим.
Влада Кіпру підрахувала, що якщо з 170 тис. компаній, зареєстрованих на острові, 100 тис. рентабельних учасників ринку заплатять цей збір, бюджет країни поповниться додатковими €100 млн, передає Cyprus Property News.
Цей податок, в тому числі, торкнеться іноземців, оскільки 70% юридичних осіб, що працюють на Кіпрі, належать нерезидентам. Збір будуть платити тільки ті компанії, які отримували прибуток протягом останніх трьох років.
Керівництво Кіпру також обговорювало питання підвищення податків на нерухомість, однак до спільного рішення влади країни ще не дійшли. "Ми продовжимо цю дискусію і знайдемо спосіб, як зробити податок на нерухомість більш справедливим", - підкреслює керівник федерації роботодавців Кіпру Філіос Захаріадіс.
Поки власники нерухомості, вартість якої становить менше €171 тис., не платять податок на майно. За об'єкт вартістю €171-427 тис. необхідно вносити 2,5%, €427-854 тис. - 3,5%, понад €854 тис. - 4% від ціни нерухомості щорічно.
Торік парламент відхилив пропозицію уряду Кіпру підвищити податок на нерухомість для 1,8 тис. найбільших землевласників на острові. За рахунок збільшення розміру зборів влада розраховувала отримати в казну додаткові €80-100 млн.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас