Голландець витратив три роки і 1,5 млн дол на будівництво "Ноєвого ковчега" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландець витратив три роки і 1,5 млн дол на будівництво "Ноєвого ковчега"

438
Одного разу власнику успішної будівельної компанії Йохану Хюйберсу приснився кошмарний сон про те, що Нідерланди підуть під воду. Прокинувшись, він вирішив побудувати "Ноїв ковчег".
Цей кошмар Хюйберс побачив 20 років тому - і відтоді думка про будівництво ковчега невідступно його переслідувала. Незважаючи на протести дружини, в 2004 році він спорудив подобу такого ковчега - правда, останній виявився у кілька разів меншим за той, про який йдеться в Біблії. Однак судно користувалося успіхом у туристів, які платили по сім доларів за можливість покататися на ньому за голландськими каналах. Більше того - завдяки цим грошам Йохан зумів здійснити свою мрію і побудувати-таки ковчег в натуральну величину. Така ось самоокупність...
Нове творіння голландця - "Йоханов ковчег" - досягає 137 метрів в довжину (як зазначено в Біблії) і зроблений зі шведської сосни - знову ж таки, у повній відповідності з побажаннями Бога, який просив Ноя будувати ковчег з деревини, просоченої смолою. Вага судна становить 2970 тонн, повідомляє MSNBC.
Щоб не прогнівити захисників тварин, Йохан замість живих звірів населив свій ковчег штучними - але кожній тварі все одно було по парі. При цьому один тільки несправжній слон обійшовся йому в $11 000. Загальна вартість проекту склала $1,6 млн.
Будівництво ковчега почалося в 2008 році. Крім Йохана, у справі взяли участь двоє його дітей і кілька друзів-товаришів. Хюйберс планує перетворити своє дітище на самий справжній туристичний атракціон, який зможуть використовувати і серйозні люди - на борту передбачені два конференц-зали, розраховані на 1 500 осіб.
У Нідерландах "Йоханов ковчег" зареєстрований як будівля - через свої значні розміри. Однак він здатний триматися на воді. Йохан планує проплисти на своєму творінні по Темзі перед початком Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас