Британці розпродають нерухомість у Болгарії собі у збиток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британці розпродають нерухомість у Болгарії собі у збиток

Нерухомість
1278
Роблять вони це для того, щоб отримати готівку та укласти вигідну угоду на ринку нерухомості своєї країни, ціни на якому за час кризи істотно знизилися.
За словами директора агентства нерухомості Appreciating Assets з Дубліна Ділана Каллена, який займається перепродажем курортної нерухомості в Болгарії, яка раніше належала ірландцям і англійцям, об'єкти в Ірландії, які до кризи коштували €200 000, зараз можна купити за половину цієї суми. Тому не дивно, що деякі ірландці готові продати квартиру в Болгарії зі знижкою, щоб вкласти ці гроші в нерухомість, що подешевшала у себе на батьківщині, повідомляє Sofia Echo.
Як зазначає Каллен, ринок нерухомості Великобританії наразі є єдиним в Європі, де зберігається дефіцит пропозиції, в результаті чого ціни через три-чотири роки зростуть на 16%. Саме час продати нерухомість в Болгарії і звернути погляд на рідну країну, каже ріелтор.
Основними покупцями болгарської нерухомості в компанії Каллена є росіяни, українці та азербайджанці. З початку цього року вони уклали вже 70 угод, стверджує ріелтор.
Але, можливо, британці просто поспішають позбавитися нерухомості в Болгарії, не враховуючи того факту, що і вона повинна додати в ціні? Як відзначає брокер компанії Excel Property Bulgaria Світлана Георгієва, майбутній вступ Болгарії до Шенгену призведе до того, що "через 3-5 років житло тут буде коштувати стільки ж, скільки і в інших країнах Євросоюзу".
"Логіка говорить про те, що ціни на нерухомість у Болгарії будуть рости. Ринок в країні переживав не найкращі часи минулого року, а зараз ситуація все-таки стабілізується. Звичайно, на узбережжі як і раніше можна знайти квартири за €600-700 за квадратний метр, проте адекватна ціна для новобудов, розташованих не на першій лінії моря, зараз - це €950-1100 за "квадрат". Якщо попит з боку покупців виросте, то й ціни, за ідеєю, повинні піти вгору", - додає генеральний директор компанії "Болгарський дім" Олександр Гармашевський.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас