Табачник: Студенти-іноземці поповнюють бюджет на мільярди гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник: Студенти-іноземці поповнюють бюджет на мільярди гривень

Казна та Політика
190
Сьогодні в Україні навчається 48 тисяч студентів-контрактників, що забезпечує більше 800 мільйонів гривень надходжень щорічно тільки до бюджету освітніх установ. Про це повідомив Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, пише УНН.
"У нас більше 48 тисяч іноземних студентів на контракті навчається в Україні. Що це дає? Це понад 100 мільйонів доларів або більше 800 мільйонів гривень надходжень щорічно тільки до бюджету освітніх установ, а за підрахунками статистики - це ще в 4,5 -5 разів більше: на харчування, розваги, задоволення побутових потреб, проживання і т.д.... А якщо взяти в 4 рази, то це 3 мільярди 200 мільйонів гривень іноземці приносять в економіку країни. Це дуже позитивно", - додав він.
Він також нагадав, що в 2010 році МОН підготувало наказ, яким дозволило всім університетам без винятку, вибирати мову навчання іноземців.
"Я вважаю, що це абсолютно правильний крок, який дозволяє Україні бути конкурентоспроможним гравцем на ринку вищої освіти. І відразу ми відчули, що майже на 3000 збільшилась кількість іноземців-контрактників, які приїхали в українські вузи. Тому що громадяни багатьох країн, в тому числі, Іраку, Лаосу, В'єтнаму, Китаю прагнуть отримати інженерну освіту російською мовою. Вони вважають, що тоді у них ширші можливості для працевлаштування", - зазначив міністр.
Він також висловив сподівання, що в новому навчальному році студентів-іноземців в країні буде більше. "Те, що не буде зменшення - сто відсотків. Я ставив перед ректорами амбітні завдання - подолати рубіж в 50 тисяч іноземців-контрактників", - резюмував він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас