Великобританія і КНР уклали торговельну угоду на суму 1,6 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія і КНР уклали торговельну угоду на суму 1,6 млрд дол

Казна та Політика
175
Великобританія і Китай уклали торговельну угоду на суму 1 млрд фунтів стерлінгів (1,6 млрд дол). Таке рішення було схвалено на саміті за участю керівників урядів двох країн, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Зустріч прем'єр-міністра КНР Вень Цзябао з його британським колегою Девідом Кемероном пройшла в ході офіційного візиту глави китайського уряду. Згідно з повідомленням британського кабінету міністрів, на саміті також було обговорено питання про розвиток британських підприємств у Китаї.
Крім того, Кемерон і Вень Цзябао обговорили ставлення обох країн до ситуації в Сирії. Позиції двох держав розійшлися раніше в червні с. р. після проведення зустрічі країн - членів Ради Безпеки ООН, на якій передбачалося обговорення проекту резолюції щодо Сирії. Китай проігнорував цю зустріч, тоді коли Великобританія, навпаки, закликала ООН затвердити резолюцію.
Раніше, в ході візиту в Британію прем'єр Держради КНР Вень Цзябао заявив, що Китай позичить гроші країнам Європи, які мають проблеми з виплатою своїх боргів. Вень Цзябао також зазначив, що керівництво КНР не має наміру домагатися позитивного торгового балансу і планує досягти збалансованого розвитку своєї торгівлі.
Офіційний візит Вень Цзябао почався напередодні з відвідин будинку-музею Вільяма Шекспіра та автомобільного заводу, що належить китайській компанії Shanghai Automotive Industry Corporation. Після закінчення саміту китайський прем'єр вилетить до Німеччини, де його європейське турне завершиться.
Нагадаємо, в листопаді 2010 р. відбувся візит Кемерона в КНР. У поїздці Девіда Кемерона супроводжували міністри фінансів, енергетики, освіти і торгівлі, а також 50 високопоставлених представників ділових кіл Британії. У складі британської делегації також перебували керівники таких компаній Rolls-Royce, Diageo і банку Barclays. Тоді, в ході візиту британські компанії також підписали ряд торгових договорів з китайськими партнерами.
Зазначимо, торговий оборот двох країн в 2009 р. склав 51,8 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас