Кудрін проти підвищення прибуткового податку для компенсації втрат від зниження соцвнесків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін проти підвищення прибуткового податку для компенсації втрат від зниження соцвнесків

Казна та Політика
234
Віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін виступає проти підвищення податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і введення прогресивної шкали цього податку для компенсації випадаючих доходів бюджету при зниженні ставки страхових внесків.
Максимальна ставка соціальних страхових внесків в РФ з 2012 року буде знижена до 30% з нинішніх 34%, а для малого бізнесу, що працює у виробничій та соціальній сферах, - до 20%. Кудрін раніше повідомляв, що втрати бюджету від зниження внесків у найближчі два роки будуть становити 100-160 млрд рублів щорічно в залежності від обраної зарплатної шкали.
"Я виступаю тільки за 10-відсоткову шкалу", - сказав Кудрін журналістам. Йдеться про встановлення для роботодавця пільгової ставки страхових внесків до 10%, якщо зарплата працівників перевищує певний поріг. Зараз це значення становить 463 тис. рублів на рік (при його перевищенні роботодавець не сплачує страхові внески).
Глава Мінфіну повідомив, що такої ж думки про введення 10-відсоткової шкали дотримується і Мінекономрозвитку, але "не всі ще визначилися для себе" з цього питання. За словами Кудріна, деякі учасники дискусії вважають, що замість введення 10-відсоткової регресивної шкали страхових внесків можна змінити ставку ПДФО.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас