З JPMorgan вимагають 19 млрд доларів у справі Медоффа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З JPMorgan вимагають 19 млрд доларів у справі Медоффа

296
Фонд Irving H. Picard стверджує, що інвестбанк не міг не помітити підозрілих операцій організатора фінансової піраміди
Трастовий фонд Irving H. Picard, що займається ліквідацією компанії Bernard L. Madoff Investment Securities LLC (BLMIS), збільшив суму претензій до JPMorgan до 19 млрд доларів. У Irving H. Picard звинувачують банк у потуранні Бернарду Медоффу, який створив фінансову піраміду і засудженому на 150 років позбавлення волі.
Трастовий фонд подав позов до JPMorgan Chase & Co., а також його підрозділам JPMorgan Chase Bank, NA, J. P. Morgan Securities LLC і J. P. Morgan Securities Ltd. в лютому 2011 року. Тоді сума претензій становила 5,4 млрд доларів. Напередодні Irving H. Picard вніс поправки в позовну заяву, яка розглядається в суді Південного округу Нью-Йорка, повідомляє прес-служба фонду.
У Irving H. Picard вважають, що в JPMorgan не могли не знати про тіньові транзакції Бернарда Медоффа і злочинність його бізнесу. На додаток до 19 млрд доларів компенсації фонд вимагає з банку 500 млн доларів, які інвестбанк нібито заробив на грошах клієнтів Бернарда Медоффа, а також 400 млн доларів, нібито незаконно пройшли через рахунки в банку.
У JPMorgan агентству Reuters повідомили, що вважають звинувачення Irving H. Picard надуманими. Інвестбанк заявляє, що не міг знати про аферу, яка проверталася Бернардом Медоффом.
Юристи Irving H. Picard вважають, що повз професійних співробітників JPMorgan підозрілі операції не могли пройти непоміченими. За приклад у позові наводиться випадок 1997 року. Тоді інший банк, який помітив щоденне рух від 1 млн до 10 млн доларів між рахунками Бернарда Медоффа в цьому банку і банку JPMorgan, зажадали у фінансиста пояснень. Співробітники BLMIS були викликані для дачі пояснень, які не задовольнили банкірів. У результаті рахунок Бернарда Медоффа в цьому банку був закритий.
Інвестиційний бізнес Медоффа, станом на 30 листопада 2008 року, налічував 4,8 тисячі клієнтських рахунків на суму приблизно в 64,8 млрд доларів. Так звана схема Понці (Ponzi), за якою працював Медофф, передбачає, що учасники, які приєдналися до піраміди раніше, отримують виплати з грошей тих, хто вступив у схему пізніше за них. Після розкриття шахрайства Irving H. Picard був призначений керівником з ліквідації BLMIS та виплати компенсацій постраждалим. Зараз гроші Irving H. Picard вишукує через продаж майна Бернарда Медоффа (від яхти і будинків до трусів і годинників), але сподівається відсудити компенсації у партнерів організатора фінансової піраміди. Усього Irving H. Picard подав близько 1050 позовів на суму в більш ніж 100 млрд доларів. Серед них - позов до британського банку HSBC на 9 млрд доларів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас