БМР: Центробанкам необхідно підвищити ставки за кредитами, щоб уникнути зростання інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БМР: Центробанкам необхідно підвищити ставки за кредитами, щоб уникнути зростання інфляції

Казна та Політика
201
Банк міжнародних розрахунків (БМР) попереджає центробанки провідних економічних держав про те, що їм необхідно підвищити базові облікові ставки за кредитами, щоб уникнути зростання інфляції. Про це йдеться в щорічному звіті БМР, який опинився в розпорядженні агентства Reuters, повідомляє РБК.
"На тлі зростання цін на продовольство, енергоносії та інші товари широкого споживання інфляція перетворилася на світову проблему. Необхідна більш жорстка світова валютна політика для стримування процесу зростання інфляції та усунення ризиків, що виникли перед фінансовою стабільністю", - говориться в документі.
Поки Європейський центральний банк залишається єдиний великим світовим центробанком, який підвищив базову облікову ставку. Регулятор схвалив рішення збільшити її з 1% до 1,25% в квітні 2011 р.
Також в доповіді БМР йдеться про те, що світова економіка втягується в глобальну кризу, і фінансові проблеми Греції, Ірландії та Португалії є яскравим прикладом цього. Банк закликав приватний і державний капітал консолідуватися на тлі глобальних економічних проблем. БМР також закликав "не вважати самим собою зрозумілим" твердження, що США легко можуть вирішити проблему, пов'язану з дефіцитом держбюджету.
Банк також закликав КНР дозволити національній китайській валюті - юаню - підрости по відношенню до долара.
Нагадаємо, БМР - міжнародна фінансова організація, до функцій якої входить сприяння співробітництву між центральними банками і полегшення міжнародних фінансових розрахунків, крім того, це центр економічних і грошово-кредитних досліджень.
Центральні банки провідних торгових держав є засновниками БМР, кожен призначає свого представника в раду директорів цієї організації. Штаб-квартира БМР розташована в швейцарському Базелі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас