Moody's: Затримка з фінансовою реформою в Японії негативно позначиться на рейтингах країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Затримка з фінансовою реформою в Японії негативно позначиться на рейтингах країни

Казна та Політика
120
Затримка уряду Японії з оголошенням довгострокової програми фінансової реформи, яку планувалося схвалити до 20 червня 2011р., негативно позначиться на кредитних рейтингах країни. Таке попередження сьогодні озвучило міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service, повідомляє РБК.
"Дана ситуація тягне для країни ризики зниження кредитних рейтингів, оскільки вона затримує планування бюджетних коштів, яке могло б стримати зростаючий держборг", - заявив старший віце-президент Moody's Том Бірн.
Наприкінці травня 2011 Moody's помістило на перегляд з можливістю зниження рейтинг зобов'язань уряду Японії в національній та іноземній валюті на рівні Aa2, пославшись на додаткові витрати, викликані природними катаклізмами в країні в березні 2011 р.
У повідомленні агентства тоді зазначалося, що, навіть якщо японська влада візьме план податкової та соціальної реформ, рейтинг країни може знизитися у зв'язку з уповільненням економічного зростання, що негативно позначиться на податкових надходженнях до скарбниці в довгостроковій перспективі.
Раніше, 27 травня ц.р. міжнародне агентство Fitch Ratings переглянуло прогноз по рейтингу Японії в бік пониження - з "стабільного" до "негативного". У повідомленні Fitch зазначалося, що рейтинги країни були підтверджені на наступному рівні: довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) з зобов'язань в іноземній валюті на рівні AA, довгостроковий РДЕ за зобов'язаннями в національній валюті на рівні AA-, короткостроковий РДЕ за зобов'язаннями в іноземній валюті на рівні F1+.
27 квітня 2011 р. міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило прогноз за довгостроковим суверенному кредитному рейтингу Японії зі "стабільного" до "негативного". На думку аналітиків S&P, розмір бюджетного дефіциту країни в результаті руйнівного землетрусу та кризової ситуації на АЕС "Фукусіма-1" перевищить раніше прогнозований. За оцінкою експертів агентства, витрати японської влади на відновлення інфраструктури складуть 20-50 трлн ієн.
Уряд Японії прогнозує, що держборг країни до весни 2012 р. складе 997,71 трлн ієн (близько 12,17 трлн дол).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас