Мінекономрозвитку РФ попередило про ризики девальвації рубля в 2014 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку РФ попередило про ризики девальвації рубля в 2014 р

Валюта
356
Міністерство економічного розвитку РФ бачить ризики девальвації рубля в 2014 р. на тлі негативного сальдо по рахунку поточних операцій. Таку заяву зробив заступник міністра економічного розвитку РФ Андрій Клепач в ході свого виступу на Російському економічному і фінансовому форумі, що проходить у Страсбурзі (Франція). Про це повідомляє РБК. "Я думаю, в майбутньому ми зіткнемося з ризиками", - заявив Клепач. За його словами, бюджетна і курсова політики в Росії недостатньо співвідносяться з макроекономічною політикою і не сприяють зростанню економіки.
Кажучи про короткострокову перспективу російської національної валюти, чиновник був оптимістичніший. "З урахуванням заяв Банку Росії про розширення вільного плавання валютного курсу і при нашому торговому балансі потенціал зміцнення курсу рубля дуже великий, не дивлячись на негативну динаміку по рахунку капітальних операцій", - сказав Клепач.
За підсумками останніх семи місяців відплив капіталу з Росії перевищив 50 млрд дол., не дивлячись на високі ціни на нафту і зміцнення рубля (з початку поточного року він виріс на 8% по відношенню до американської валюти).
Крім того, Клепач висловився проти жорсткішання грошово-кредитної політики Центробанку РФ. "Ми поки вважаємо, що не треба підвищувати ставки: чинники для прискорення інфляції відсутні", - зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас