Єдине фото легендарного бандита продали за 2,3 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдине фото легендарного бандита продали за 2,3 млн дол

Кримінал
930
Єдину відому фотографію легендарного американського бандита кінця XIX століття Біллі Кіда продали на 22-му щорічному аукціоні Brian Lebel's Old West Show & Auction в Денвері.
Зображення придбав у суботу, 25 червня, приватний колекціонер за 2,3 мільйона доларів.
Світлина Біллі Кіда стала найдорожчим лотом в історії аукціону. З урахуванням 15-відсоткового податку, її підсумкова вартість склала 2,6 мільйона доларів. При цьому організатори оцінювали унікальне зображення в 300-400 тисяч доларів, повідомляє lenta.ru.
Знаменитий ферротип був зроблений між 1879 і 1880 роками в Форте Саммер в Нью-Мексико. На ньому американський бандит позує з карабіном "Вінчестер" у правій руці, по ліву його руку видно кобуру з револьвером "Кольт".
На підставі цієї фотографії творці вестерну про Біллі Кіда "Стрілець-лівша" з Полом Ньюманом в головній ролі помилково припустили, що знаменитий бандит був ліворуким. Хоча відомо, що на ферротипних фотографіях зображення виходить розгорнутим дзеркально.
Фотографія добре збереглася завдяки родичам друга Біллі Кіда Дена Дедріка, якому бандит свого часу її передав. Вперше зображення виставили для широкої громадськості в 1980 році в музеї округу Лінкольн в Нью-Мексико.
Згідно з легендою, Біллі Кід прожив 21 рік, убивши за цей час 21 людину. При цьому, згідно з офіційними даними, жертвами бандита стали від чотирьох до дев'яти осіб. У тому числі застрелений в 1878 році шериф.
У грудні 2010 року губернатор штату Нью-Мексико Білл Річардсон виступив з пропозицією посмертно помилувати Біллі Кіда. Однак 31 грудня, в свій останній робочий день на посаді губернатора штату, Річардсон змінив своє рішення, відмовивши знаменитому бандиту в помилуванні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас