Кабмін: Справедлива ціна на транзит російського газу має бути вдвічі вищою за чинну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін: Справедлива ціна на транзит російського газу має бути вдвічі вищою за чинну

Енергетика
225
Справедлива ціна на транспортування російського газу до Європи має бути, як мінімум, удвічі вищою за чинну, заявляє прес-служба Кабінету міністрів з посиланням на розрахунки українських учених.
"Вчені надали уряду методику розрахунку, за якою вартість транспортування 1 тис. куб. м газу на 100 км української ГТС повинна становити $ 5,85, а його ціна на східному кордоні України (для українських споживачів) - $270,75 за 1 тис. куб. м", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на веб-сайті уряду.
Відповідна методика враховує вартість російського газу для Німеччини ($318,96 за 1 тис. куб. м) і різницю у відстанях до України та Німеччині.
У прес-службі відзначають, що базова ставка тарифу на транзит газу по території України, яка розраховується згідно з чинними російсько-українськими угодами, у першому кварталі 2011 року склала $2,84. Водночас ціна російського газу для України в другому кварталі досяг $295,6 за 1 тис. куб. м.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров у вівторок візьме участь в засіданні російсько-української комісії з економічного співробітництва, яке відбудеться в Москві.
Серед іншого, планується, що Азаров обговорить зі своїм російським колегою Володимиром Путіним питання постачань в Україну і транзиту російського природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас