Кабмін ініціює приватизацію авіазаводів, ряду портових об'єктів, виробництв солі і ЛГВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює приватизацію авіазаводів, ряду портових об'єктів, виробництв солі і ЛГВ

Казна та Політика
360
Уряд України пропонує скоротити перелік підприємств, заборонених до приватизації, і вніс відповідний законопроект (№ 8723) до Верховної Ради.
"Законопроект пропонує зняти обмеження на приватизацію підприємств НКАУ, авіаційної промисловості, з виробництва основної залізничної техніки; підприємств, що увійшли до статутного капіталу ДАК "Хліб України" і не забезпечують зберігання зерна державного резерву, деяких об'єктів портової інфраструктури, майнових комплексів з виробництва вина і лікеро-горілчаних виробів, підприємств соляної промисловості, об'єктів державної системи сертифікації", - говориться в пояснювальній записці до законопроекту.
У запропонованому урядом новому переліку акціонерних товариств, держпакети акцій яких не підлягають приватизації, як і раніше, відсутній Укрексімбанк, але є Ощадбанк.
У цьому переліку заборонених до приватизації також залишилися НАК "Нафтогаз України" з "дочками" "Чорноморнафтогаз", "Укргазвидобування" і "Укртрансгаз", "Укртранснафта", ДАК "Титан Україна", "Турбоатом", "Укргідроенерго", ДАХК "Топаз".
У запропонованому в законопроекті переліку об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації, немає державного підприємства "Державна продовольчо-зернова корпорація України", яке постановою Кабміну № 593 від 6 червня було реорганізовано у публічне АТ.
У ньому відсутні АНТК ім.Антонова, ХДАВП, ПО "Комунар", "Київприлад", ЦКБ "Арсенал", "Черразморшлях", "Укрводшлях", Одеські НДІ зв'язку, радіо і телебачення та Український НДІ зв'язку.
Одночасно в цьому переліку залишилася "Артемсіль", всі державні порти, Одеський і Миколаївський портові елеватори зернові, залізниці, підприємства "Укрспирту" з майновими комплексами з виготовлення спирту, "Массандра", Суднобудівний завод ім.61 комунара, херсонський держзавод "Паллада", "Зоря-Машпроект".
В цілому, говориться в пояснювальній записці, пропонується виключити з переліку 675 об'єктів, які були реорганізовані, ліквідовані або втратили ознаки загальнодержавного значення.
Пропонований урядом перелік об'єктів, які не підлягають приватизації, містить 1495 позицій, а перелік АТ, чиї держпакети акцій заборонені до приватизації, - 42 позиції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас