МВФ офіційно підтвердив відмову Єгипту від узгодженої кредитної лінії обсягом 3 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ офіційно підтвердив відмову Єгипту від узгодженої кредитної лінії обсягом 3 млрд дол

Казна та Політика
262
Міжнародний валютний фонд (МВФ) офіційно підтвердив відмову Єгипту від узгодженої двома тижнями раніше кредитної лінії обсягом 3 млрд дол.
Відповідне рішення Каїр схвалив після перегляду параметрів бюджету країни на 2011-12 фінансовий рік, у результаті якого був скорочений прогноз по його дефіциту. Про це повідомив представник фонду, передає РБК з посиланням на Reuters.
"Керівництво Єгипту більше не бачить необхідності в отриманні кредиту від МВФ, - заявив представник фонду. - МВФ продовжує підтримувати тісні контакти з владою Арабської Республіки".
За даними фонду, прогноз дефіциту бюджету країни за підсумками 2011-12 фінансового року скорочено з 11% до 8,6% від ВВП. При цьому експерти МВФ уточнили, що країні в 2011-2012 фінроці можуть знадобитися 9-12 млрд дол зовнішніх позик. Раніше сьогодні міністр фінансів Єгипту Самір Радван озвучив відмову країни від кредитів Світового банку і МВФ. Він також додав, що минулого тижня безоплатну допомогу Єгипту розміром 500 млн дол надала влада Катару. За словами міністра, покриття дефіциту бюджету Арабської Республіки буде здійснено за рахунок внутрішніх коштів і міжнародної фінансової допомоги.
На початку червня 2011 р. уряд Єгипту схвалив проект бюджету на 2011-12 рр., який передбачає зростання витрат, створення нових робочих місць, а також збільшення соціальної підтримки незахищених верств населення. Схвалення збалансованого головного фінансового документа країни стало основною умовою відкриття кредитної лінії МВФ.
Раніше Єгипет розраховував за допомогою кредитів скоротити дефіцит бюджету, який почав стрімко зростати після масових заворушень, що охопили країну на початку поточного року. Громадянські заворушення,що тривали два місяці, негативно позначилися на туристичній галузі Єгипту і призвели до зниження промислового виробництва.
В наприкінці травня 2011 р. глави країн G8 на саміті у Довілі схвалили рішення виділити близько 20 млрд дол Єгипту та Тунісу на ліквідацію наслідків хвилі масових антиурядових акцій протесту. У середині квітня ц. р. міністр фінансів Арабської Республіки повідомив, що Єгипет збирається звернутися за фінансовою допомогою не тільки до G8, а й до міжнародних кредиторів.
Раніше Єгипет звернувся до США з проханням про списання боргу з метою надання підтримки новому уряду у створенні нових робочих місць для молоді та поновлення економічного зростання.
Нагадаємо, 11 лютого 2011 Хосні Мубарак, який перебував при владі з 1981 р., склав із себе повноваження глави Єгипту. Його відставці передували антиурядові виступи. Вища військова рада ухвалила рішення про розпуск парламенту і призупинення дії Конституції. Рада планує залишатися при владі протягом шести місяців - до строку проведення нових президентських і парламентських виборів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас