Експерт: Ймовірність дефолту США максимально мінімальна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ймовірність дефолту США максимально мінімальна

Казна та Політика
1492
Ймовірність дефолту Сполучених Штатів Америки дуже маловірогідна. Про це у коментарі FINANCE.UA розповів експерт з фінансових ринків і макроекономіки, керівник аналітичного підрозділу групи "Інвестиційний Капітал Україна" Олександр Вальчишен.
" Ймовірність того, що уряд США допустить дефолт, максимально мінімальна, на мій погляд. США мають привілей - фінансувати витрати через запозичення у власній валюті", - підкреслив експерт.
За його словами, Центробанк США в даний час контролює ситуацію, також добре налагоджено взаємозв'язок американського уряду і Федеральної Резервної системи (ФРС) щодо проведення економічної політики: підтримки ділової активності, зайнятості і т.п.
"Такого дефолту як дефолт Аргентини чи ситуація в Росії десять років тому, в американській економіці не буде. Адже "друкарський верстат" (хоча мені цей термін дуже не подобається), знаходиться в руках уряду США. Відповідно, американська економіка завжди матиме рівень ліквідності, необхідний для фінансування поточних витрат", - резюмував Вальчишен.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас