Конгрес США виступив проти війни в Лівії, але не знизив фінансування цієї операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США виступив проти війни в Лівії, але не знизив фінансування цієї операції

Казна та Політика
178
Конгрес США відхилив резолюцію, яка дозволяє американським військовим брати участь у міжнародній операції в Лівії. У той же час конгресмени проголосували проти скорочення фінансування цієї операції.
Конгрес США більшістю голосів відхилив резолюцію, що дозволяє військові дії в Лівії. Про це в суботу, 25 червня, повідомляє агентство Reuters. Проти резолюції проголосували 295 конгресменів, за - 123. Як відзначає агентство, багато членів американського конгресу таким чином дали свою відповідь на те, що Обама одноосібно прийняв рішення про початок операції в Лівії.
Однак у другому голосуванні Палата представників не підтримала пропозицію про скорочення фінансування лівійської кампанії, що було сприйнято як символічна перемога Білого дому.
Держсекретар США Хіларі Клінтон висловила задоволення результатами голосування. За її словами, важливо продовжувати чинити тиск на режим Каддафі і підтримувати мирне населення. Аналогічну резолюцію наступного тижня повинен схвалити і американський сенат, пише DAPD.
Протистояння Конгресу і Білого дому через участь США в операції НАТО в Лівії триває з кінця травня. Конгресмени, посилаючись на резолюцію про розподіл військових повноважень, наполягають на тому, що президент не може вести війну за кордоном без дозволу Конгресу. Президентська адміністрація, в свою чергу, наполягає на тому, що лівійська операція не є справжньою війною, оскільки включає в себе тільки бомбардування.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас