Джулліан Ассанж найняв найбільш високооплачуваних юристів Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джулліан Ассанж найняв найбільш високооплачуваних юристів Великобританії

Кримінал
442
Засновник проекту Wikileaks Джулліан Ассанж наймає двох нових адвокатів з числа найбільш високооплачуваних юристів Великобританії, щоб боротися з судовим рішенням щодо екстрадиції до Швеції.
Зміна команди адвокатів проведена трохи більш ніж за два тижні до слухань 12 липня, коли Високий суд Великобританії ще раз повернеться до розгляду справи про екстрадицію.
Офіційно шведська влада вимагає видачі Ассанжа всього лише для проведення допиту, однак сам лідер Wikielaks стверджує, що в реальності Швеція стане для нього лише тимчасовою країною перебування, звідки його видадуть американському суду. Раніше в США діяльність Ассанжа, пов'язану з публікацією секретних урядових і військових документів, вже порівняли з тероризмом.
Адвокати Гарет Пірс і Бен Еммерсон представлятимуть інтереси Джулліана Ассанжа в майбутніх слуханнях, заявили в юридичних компаніях двох фахівців. Колишній адвокат Ассанжа Марк Стівенс поки не коментує рішення про зміну юридичної команди.
"У юридичній команді можуть бути деякі зміни, але глобально процес справи не змінюється", - заявив Крістінн Храфнссон, представник Wikileaks. Сам Джулліан Ассанж останні рішення не коментує, втім джерела, близькі до Wikileaks, кажуть, що основна причина зміни юристів - це фінансове питання. Раніше юрист Стівенс заявляв, що представляє інтереси Ассанжа на комерційній основі і безкоштовно він не працює. Сам Ассанж раніше просив своїх прихильників перераховувати кошти на рахунок юридичної компанії Стівенса Finers Stephens Innocent LLP.
Умови контрактів з новими юристами не розголошуються, але британські ЗМІ цілком допускають, що два заможні і відомі юристи цілком могли взятися за цю справу абсолютно безкоштовно, босправа Wikileaks отримала дуже широкий громадський резонанс.
У Wikileaks кажуть, що зараз основним джерелом доходу Ассанжа є його книга, хоча у видавничій компанії Canongate Books заявили, що дата публікації книги була відкладена, хоча спочатку її передбачалося випустити в квітні. У п'ятницю в Canongate заявили, що перенесення дати випуску суті справи не змінює і книга буде обов'язково випущена.
Раніше в британській пресі з'явилися відомості про те, що Ассанж отримає в результаті публікації близько 325 000 фунтів або 520 000 доларів, ще 800 000 доларів він отримає від американського видавничого дому Alfred Knopf за публікацію книги в США.
Сам Ассанж говорив раніше, що книгу писати він не хоче, але змушений робити це, тому що потребує грошей для оплати судових витрат.
Нові адвокати Ассанжа у Великобританії є досить відомими людьми. Зокрема, Гарет Пірс домоглася звільнення чотирьох засуджених, які провели кілька років у в'язниці, після того, як були несправедливо засуджені за вибух в пабі в Гілфорді (Англія) в 1974 році. Еммерсон раніше був спецдоповідачем ООН щодо боротьбі з тероризмом. Він представляв сторону захисту колишнього прем'єр-міністра Косово Рамуша Харадіная, якого судили за військові злочини в Гаазі.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас