В Японії підвищать податки заради відновлення країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії підвищать податки заради відновлення країни

Казна та Політика
287
Консультативна група при уряді Японії виступила з пропозицією підвищити в країні податки для зміцнення фінансової бази відновлювальних заходів після землетрусу і цунамі 11 березня.
"Ми повинні забезпечити приплив коштів на відновлення шляхом поділу цього тягаря з нинішнім поколінням (громадян)", - йдеться в пропозиції консультативної групи.
Як повідомляє РІА Новини, пропозиція була подана безпосередньо прем'єр-міністру Японії Наото Кану.
Нагадаємо, у понеділок верхня палата парламенту Японії схвалила закон про відновлення країни, який для залучення коштів на відновлення передбачає емісію державних облігацій. За даними уряду країни, для відновлення економіки після стихійного лиха може знадобитися до 10 трильйонів ієн (близько 124 мільярдів доларів).
Відповідно до опитування, проведеного в Японії 14-15 травня, думки громадян цієї країни з питання підвищення податків у зв'язку з землетрусом розділилися майже порівну: 50,3% були згодні з можливим підвищенням податків для якнайшвидшого відновлення економіки країни, 46, 6% виступили проти.
Землетрус магнітудою 9,0 відбувся 11 березня на північному сході Японії, викликавши цунамі заввишки більше десяти метрів. В результаті лиха за останніми даними загинули майже 15,5 тисяч осіб.
Близько 92% загиблих стали жертвами цунамі. За даними Інституту географії Японії, цунамі накрила територію загальною площею 561 квадратний кілометр, що відповідає 90% площі 23 центральних районів Токіо. Більше половини затопленої водою території - 327 квадратних кілометрів - припало на префектуру Міягі. Повністю або наполовину були зруйновані 126 тисяч будівель, частково пошкоджено 260 тисяч.
Прямий збиток, який землетрус завдав інфраструктурі і будівлям, оцінюється в 25 трильйонів ієн (близько 312 мільярдів доларів).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас