Акімова: Істотно зростуть зарплати лікарів і педагогів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Істотно зростуть зарплати лікарів і педагогів

Казна та Політика
1919
Перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова запевняє, що завдяки змінам до держбюджету-2011 істотно зростуть зарплати лікарів і педагогів.
Як повідомляє прес-служба Президента України, про це Акімова сказала на брифінгу.
"Завдяки змінам до Державного бюджету на 2011 рік, які підписав Президент України, соціальні стандарти в країні підвищаться", - сказала Акімова.
"По-перше, в законі передбачено підвищення першого тарифного розряду. Він буде поступово збільшуватися. На 1 липня становитиме 635 гривень, і з 1 грудня 2011 - 704 гривні", - повідомила вона. Перший заступник глави Адміністрації пояснила, що за рахунок підвищення першого тарифного розряду відбудеться суттєве збільшення зарплат лікарів, вчителів, інших працівників бюджетної сфери."Загалом це стосується близько 3,4 мільйонів людей", - уточнила вона. За словами Акімової, якщо сьогодні середня зарплата лікаря вищої категорії становить 1513 гривень, то після підвищення зарплата зросте на 359 гривень.
По-друге, зазначила Акімова, передбачені зміни "вирішують проблеми соціальної справедливості". Йдеться про двадцятивідсоткову надбавку до посадового окладу, яка стосувалася великої групи бюджетних працівників, але не охоплювала всіх. Зараз, відповідно до схвалених змін, група, на яку поширюватиметься двадцятивідсоткова надбавка, включатиме працівників дитячих садків, позашкільних закладів та інших, що належать до сфери освіти, закладів соціального захисту громадян тощо.
Третім важливим моментом Акімова назвала стимулювання створення якісного інституту сімейного лікаря. Так, випускники медичних вузів, які укладуть угоду не менше, ніж на 3 роки роботи в закладі охорони здоров'я у сільській місцевості, і ті, хто буде працювати сімейними лікарями, отримають одноразову адресну грошову допомогу в сумі близько 5 тисяч гривень. "Це буде стимулювати створення інституту сімейного лікаря, що дуже важливо в контексті здійснення реформи охорони здоров'я", - підкреслила Акімова.
Крім того, Перший заступник глави Адміністрації Президента звернула увагу на передбачені зміни в контексті підвищення престижності роботи у сфері соціального захисту. За її словами, з 1 вересня встановлюється додаткова надбавка розміром 30% до основного окладу людям, в яких вислуга років становить більше 10 і які працюють в системі захисту населення.
Перший заступник глави Адміністрації відзначила, що зміни до бюджету передбачають і "особливу увагу до працівників медицини, які працюють з інфекційними захворюваннями", зокрема такими як туберкульоз. "Їм передбачено підвищення основних окладів. Акцент на цю групу соціальних працівників дуже важливий", - підкреслила вона.
Такі збільшення, за словами Акімової, стали можливими завдяки поліпшенню макропоказників, які за результатами першого кварталу "дають достатню впевненість, а також виконання бюджету, його перевиконання на 5%". Акімова нагадала, що за результатами першого кварталу, за оцінками Нацбанку, ВВП виріс на 5,2%. "Це досить впевнена, хороша позиція, яка дає нам можливості поступово підвищувати рівень соціальних стандартів", - підкреслила перший заступник глави Адміністрації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас