Переговори про вільну торгівлю з ЄС відбудуться у липні та вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори про вільну торгівлю з ЄС відбудуться у липні та вересні

Казна та Політика
196
Черговий, 18-й раунд переговорів щодо підготовки угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом планується провести у другій половині вересня в Брюсселі.
Про це УНІАН повідомив заступник міністра економіки України Валерій П'ятницький.
Він також повідомив, що в другій декаді липня планується провести проміжний раунд переговорів з цього питання.
"Великої раунд переговорів буде у другій половині вересня, а проміжний - у другій декаді липня. Переговори пройдуть в Брюсселі".
Коментуючи результати 17-го раунду переговорів, який пройшов у Києві 20-24 червня, П'ятницький сказав, що він пройшов конструктивно. "Все йде добре. З усіх питань є розуміння, що треба робити. Головне - час, який треба приділити на це", - відзначив П'ятницький.
Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв провів у Брюсселі переговори з представниками Європейської Комісії та після їх завершення заявив про зняття більшості спірних питань з підготовки угоди про ЗВТ.
"Ми обговорили буквально всі 5 "червоних ліній", які у нас були. Я думаю, що ці лінії змінили колір, вони вже "зелені" майже всі", - сказав Клюєв.
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров відзначав, що в переговорах про створення ЗВТ з ЄС залишилися три неврегульованих питання. Зокрема, щодо обсягів квотування експорту аграрної продукції, допуску українських автоперевізників на європейський ринок послуг і компенсацій за відмову від використання Україною географічних назв товарів.
Україна розпочала переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі в березні 2008 року.
Керівництво ЄК і влада України сподіваються на підписання угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС в поточному році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас