У Канаді на аукціоні продали колекцію суконь принцеси Діани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Канаді на аукціоні продали колекцію суконь принцеси Діани

158
Колекцію суконь принцеси Діани продали на аукціоні в Канаді. Центральним лотом торгів, організованих аукціонним будинком Waddington's, стало чорне плаття, виконане з шовку і оксамиту дизайнером Віктором Едельшейном. Воно було продано за 800 тисяч доларів, повідомляє CTV Toronto.
Чорна сукня з вирізом-декольте знаменита тим, що саме в ньому принцеса Діана танцювала з голлівудським актором Джоном Траволтою на прийомі в Білому домі в листопаді 1985 року. Ця сукня стала найдорожчим лотом аукціону. Решта вбрання була продана за ціною від 110 тисяч доларів.
Всього на аукціон було виставлено 14 нарядів, серед яких - сукні, обрані Діаною для офіційного візиту до Шотландії і для походу на прем'єру фільму "Назад у майбутнє". Власником колекції була американка Морін Рорек Данкел, що купила плаття на аукціоні Christie's в 1997 році.
Протягом декількох років Данкел возила колекцію по всьому світу, виставляючи її в різних музеях. За перші чотири роки цього експозиційного турне вона зуміла виручити близько мільйона доларів, які потім передала в благодійні організації.
Гроші від продажу колекції Данкел також має намір перерахувати на рахунки некомерційних організацій. Зокрема, якась сума буде віддана балетній школі для дівчаток в знак того, що сама принцеса Діана підтримувала дитячі організації, а також любила мистецтво.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас