Міненерговугілля знизив ціновий коридор на бензин на 10 копійок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля знизив ціновий коридор на бензин на 10 копійок

Енергетика
822
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України знизило ціновий коридор для бензину А-95 на 10 коп. - до 9,9 грн і на 10 коп. - до 9,5 грн на дизельне паливо (ДП). Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
Головуючий на засіданні Експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що завдяки узгодженій співпраці між урядом, виробниками і нафтотрейдерами вдалося стабілізувати ситуацію на ринку нафтопродуктів.
За оцінками учасників експертно-аналітичної групи, наявні запаси пального на ринку дозволяють повністю забезпечити попит на бензини усіх марок і дизпаливо в Україні в короткостроковій і довгостроковій перспективах.
Раніше, 17 травня, експертно-аналітична група рекомендувала трейдерам у зв'язку з надлишком на ринку дизельного палива знизити його вартість до 9,6 грн за літр. Експерти також рекомендували трейдерам нафтопродуктів дотримуватися встановленого на попередньому засіданні ЕАГ цінового коридору на бензин марки А-95 - 10 грн за літр.
Нагадаємо, 29 квітня Міненергоуголь підвищив ціновий коридор для бензину А-95 на 5 коп. - до 10 грн і на 15 коп - до 9,6 грн на ДП. Тоді Бойко закликав нафтотрейдерів з розумінням ставитися до виконання рекомендацій ЕАГ, зазначивши, що уряд виконав свою обіцянку і знизив ставки акцизного збору на нафтопродукти.
Зазначимо також, в квітні міністр енергетики і вуглепрому заявив, що уряд має намір звертатися в правоохоронні органи у разі, якщо вартість бензину в деяких областях України буде виходити за рамки встановленого цінового коридору.
Нагадаємо, 24 червня в Києві середня ціна на паливо марки A-95 становили 10,35 грн/л, ДП - 9,71 грн/л. Тим часом у Луганській області літр А-95 коштував 10,50 грн, а ДП продавали по 9,8 грн/л. У Львівській області: А-95 - 10,45 грн/л, ДП - 9,71 грн/л. У Криму середня ціна А-95 - 10,55 грн/л, ДП - 9,9 грн/л.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас