Єврокомісар: Влада в Україні має забезпечити рівність і прозорість у судових процесах — Finance.ua

Єврокомісар: Влада в Україні має забезпечити рівність і прозорість у судових процесах

Казна та Політика
191
Комісар Єврокомісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що у своїх контактах з українською владою він повний рішучості робити акцент на необхідності забезпечити максимальну рівність, прозорість і справедливість у розслідуваннях, судових переслідуваннях і судових процесах. Про це Фюле сказав під час зустрічі із заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирею, повідомляє прес-служба єврокомісара.
Фюле запевнив, що уважно спостерігає за останніми тривожними подіями у справах проти Тимошенко та інших членів колишнього уряду України.
Фюле і Немиря також обговорили події у відносинах між Європейським Союзом (ЄС) і України. За словами єврокомісара, у ЄС хотіли б завершити цього року переговори щодо Угоди про асоціацію та глибоку і всеохоплюючу зону вільної торгівлі.
Єврокомісар зазначив, що реалізація Плану дій щодо лібералізації візового режиму, представленого на останньому саміті Україна-ЄС у листопаді 2010 р., вимагає прийняття парламентом важливих законодавчих заходів для забезпечення необхідних стандартів.
Нагадаємо, 23 червня Європейська народна партія (ЄНП) прийняла декларацію, де висловила занепокоєння зловживаннями кримінальних правосуддям в політичних цілях в Україні. Члени ЄНП вважають, що авторитарні дії української влади можуть підірвати європейські прагнення України.
22 червня, 29 членів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оприлюднила заяву, в якій йшлося, що затримання в Україні великої кількості українських опозиційних політиків, колишніх членів уряду за звинуваченнями, які є, по суті, політичними, неприйнятно.
Ще раніше, 9 червня, Європарламент прийняв резолюцію, в якій висловив занепокоєння зростанням вибіркового переслідування фігур політичної опозиції в Україні, а також застосуванням непропорційних заходів, зокрема, у випадках Тимошенко і Луценком.
Варто зазначити, Янукович, виступаючи на сесії ПАРЄ в Страсбурзі 21 червня, заявив, що для України є дуже важливим і принциповим виконання тих зобов'язань, які брала наша країна перед Радою Європи.
Президент також підкреслив, що кримінальні справи проти колишніх високопосадовців не мають політичного підтексту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас