Прем'єр Греції впевнений, що парламент підтримає програму економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції впевнений, що парламент підтримає програму економії

Казна та Політика
152
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу впевнений у підтримці парламентом країни середньострокової програми економії, від якої залежить допомога ЄС і МВФ. Про це, як передає РИА Новости, він заявив у п'ятницю на прес-конференції в Брюсселі, яку транслювали грецькі телеканали.
"Ми всі в Греції усвідомлюємо важливість моменту. Ми хочемо такий курс, який дозволить уникнути банкрутства та інших негативних і катастрофічних наслідків", - сказав прем'єр.
Він підкреслив, що 28-мільярдний пакет скорочень держвидатків і підвищення податків необхідний для того, щоб країна могла забезпечити безперебійну кредитну підтримку ЄС, і висловив сподівання, що всі депутати від правлячої соціалістичної партії (Всегрецький соціалістичний рух, ПАСОК) підтримають даний пакет.
За словами Папандреу, "умови нових кредитів будуть залежати від середньострокової програми".
За різними оцінками, додатковий пакет кредитів, які можуть знадобитися Греції для захисту від дефолту по 350-мільярдному боргу, може бути порівнянний за розміром з вже обіцяною кредитною підтримкою на 110 млрд євро.
Голосування в парламенті Греції з даного питання заплановано на наступний тиждень. Профспілки вже пообіцяли провести дводенну загальний страйк на знак протесту проти нового "затягування поясів".
Папандреу минулого тижня провів масштабні перестановки в уряді, а в минулий вівторок домігся вотуму довіри своєму уряду в парламенті, незважаючи на нарікання в лавах правлячої партії. Проте щонайменше один депутат від ПАСОК вже заявив, що проголосує проти нового пакета скорочень, що звужує більшість правлячої партії при голосуванні всього до чотирьох голосів.
Як нагадує Reuters, напередодні Греція спільно з лідерами Євросоюзу і МВФ досягли угоди про п'ятирічний план нових заходів посилення бюджетної політики, спрямованих на запобігання банкрутства, що насувається на країну.
Новому міністру фінансів Греції Евангелос Венізелос вдалося укласти угоду з інспекторами ЄС і МВФ про додаткове збільшення податків і скорочення витрат для заповнення "діри" в бюджеті країни розміром в 3,8 млрд євро.
Державний прес-секретар Греції Еліас Моссіалос підтвердив, що всі переговори завершені і законопроект про п'ятирічний план нових заходів посилення буде переданий до парламенту наступного тижня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас