Тігіпко: Україна і Сербія зацікавлені у взаємних інвестиціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна і Сербія зацікавлені у взаємних інвестиціях

Казна та Політика
130
Україна і Сербія почали консультації про створення зони вільної торгівлі. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко під час бізнес-форуму "Україна-Сербія", який відбувся сьогодні в Сербії, повідомили УНН в прес-службі чиновника.
"Створення зони вільної торгівлі спрямоване на збільшення обсягів взаємної торгівлі та інвестицій", - заявив Сергій Тігіпко.
За словами віце-прем'єра, нарощуванню співпраці між двома країнами сприятиме майбутній вступ Сербії до СОТ і приватизація державних підприємств у цій країні, в якій зможуть взяти участь українські підприємці.
Сергій Тігіпко також зазначив, що ключовим фактором розвитку економік двох держав є прийняття законодавства, спрямованого на поліпшення інвестиційного клімату. Зокрема, Тігіпко зазначив, що зараз уряд України працює над законопроектами щодо зменшення розміру єдиного соціального внеску, які дозволять знизити податкове навантаження на заробітну плату. Також найближчим часом передбачається прийняття законодавства, спрямованого на підтримку ІТ-індустрії.
За словами віце-прем'єра, зараз в області програмування працює близько двохсот тисяч українців, а обсяг експорту програмної продукції сягає одного мільярда доларів. "Прийняття законодавства, спрямованого на підтримку галузі, і зниження податкового навантаження на ІТ-компанії допоможе збільшити експорт програмного забезпечення з України до 4-5 мільярдів доларів на рік", - повідомив Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас