Випускники медичних вузів, які працюватимуть на селі, отримають 5 тис. грн допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випускники медичних вузів, які працюватимуть на селі, отримають 5 тис. грн допомоги

Казна та Політика
267
Випускники вищих навчальних закладів, які за угодами будуть працювати в медичних установах у сільській місцевості, отримають одноразову грошову допомогу в розмірі 5 тис. грн.
Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.
"У нас, особливо в сільській місцевості, категорії сімейного лікаря дуже не вистачає. Тому для того, щоб стимулювати молодих випускників вузів їхати і працювати в сільську місцевість, пропонується ввести одноразову адресну грошову допомогу, яка буде становити приблизно 5 тис. грн", - сказала Акімова.
За її словами, відповідна допомога буде поширюватися на випускників, які уклали угоду не менше ніж на 3 роки роботи в закладах охорони здоров'я у сільські місцевості, і на тих, хто працюватиме сімейними лікарями.
"Це буде стимулювати створення інституту сімейного лікаря, що дуже важливо для реформи охорони здоров'я", - додала вона.
Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що уряд з 2011 року передбачив колишнім студентам медичних вузів, які підпишуть договір про роботу в сільській місцевості, одноразову допомогу в розмірі 5 мінімальних зарплат. < / p>
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас