Янукович розраховує на підтримку Радою його пропозицій до закону про держзакупівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович розраховує на підтримку Радою його пропозицій до закону про держзакупівлі

Казна та Політика
125
Президент Віктор Янукович розраховує, що Верховна Рада розгляне його пропозиції до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель" на наступному пленарному тижні (5-8 липня) і підтримає їх.
Про це на брифінгу повідомила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.
"Президент сподівається, що, враховуючи велику важливість цього закону, - адже він врегулює багато речей, - на останньому пленарному тижні буде цей закон розглянутий парламентом і (будуть) проголосовані пропозиції Президента", - сказала вона.
При цьому Акімова зазначила, що пропозиції Президента стосуються тих питань у сфері держзакупівель, які викликали найбільші претензії як з боку міжнародних організацій, так і всередині України.
Як повідомляло агентство, 17 травня Рада скасувала обов'язкове погодження здійснення державних закупівель у одного учасника в Міністерстві економіки, а також внесла ще низку змін до законодавства, що регулює держзакупівлі.
Проте пізніше Янукович ветував цей закон, вважаючи, що положення закону щодо обмеження сфери його застосування суперечать директивам Європейського парламенту і що необхідно врахувати в цьому законі європейську законодавчу практику.
Також він підкреслив, що суттєве розширення сфер діяльності, що не підпадають під дію закону, обмежує конкурентне середовище і веде до корупційних ризиків.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас