Ввезення овочів з ЄС в РФ можуть дозволити вже сьогодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ввезення овочів з ЄС в РФ можуть дозволити вже сьогодні

Аграрний ринок
112
До кінця дня російська санітарна служба може дати дозвіл митниці на ввезення перших партій овочів з ЄС, повідомив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.
"Поки ми це питання вивчаємо. Поки ніяких дозволів не дано", - сказав він. Проте за словами Оніщенка, це може бути вирішено "до кінця дня". "Можливо, ми дамо відповідні орієнтовки та білоруської митниці. Тому, що у нас зараз Митний союз і ми через білоруський кордон пропускаємо ті вантажі, які йдуть на Росію. Зокрема, це овочева продукція", - сказав Оніщенко.
"Поки, я вам відповідально заявляю, жодна партія овочевої продукції з Європи не пройшла на митну територію, на нашу національну територію", - сказав він.
П'ять країн ЄС, включаючи Нідерланди та Польщу, заявили про готовність відновити постачання свіжих овочів у Росію, повідомив Оніщенко. "Ми на сьогодні маємо лише заявлені, поки що нами не дозволені для провезення країни. Зокрема, першими заявилися Нідерланди, Польща, Данія, всього п'ять країн", - сказав він.
"Двадцять вісім країн Євросоюзу, і лише п'ять з них заявилися і сказали: "так, ми готові виконувати умови". Дали нам найменування лабораторій, найменування уповноважених органів", - додав Оніщенко. "Але жодного дозволу не видано", - зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас