Янукович: У нас з РФ не конфлікт, а різниця у поглядах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: У нас з РФ не конфлікт, а різниця у поглядах

Енергетика
419
Україна не конфліктує з Росією через ціни на газ, заявив президент Віктор Янукович. "Це не конфлікт, а відмінності, різниця в поглядах, про що ми сказали відразу після приходу до влади", - сказав він.
Президент підкреслив, що газовий контракт між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" РФ "несправедливий, некоректний" по відношенню до України.
"Це було особистим рішенням Тимошенко, яке йшло врозріз з думкою її Кабінету міністрів. Її мотиви могли бути різними, я не маю достатньої інформації, щоб про це судити. Але ціна за тисячу кубометрів зависока, вона була встановлена на рівні 450 доларів, у той час як ціна тоді становила 179,5 долара. Сьогодні вона повинна була б бути нижче 200 доларів", - зазначив президент.
Янукович нагадав, що підписана в минулому році в Харкові угода з Росією передбачає знижку на російський газ для України на 100 доларів в обмін на продовження перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі. "Ми шукаємо шляхи врегулювання проблеми вже протягом року", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас