Нафта може подешевшати на сигналах уповільнення зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати на сигналах уповільнення зростання світової економіки

Енергетика
285
Вартість нафти може знизитися наступного тижня на сигналах уповільнення темпів зростання світової економіки, що підвищують побоювання зниження попиту на нафту.
Шістнадцять з 36, або 44% аналітиків, що брали участь в опитуванні агентства Bloomberg, очікують на зниження вартості нафти наступного тижня. Дев'ять респондентів (25%) прогнозують підйом цін, ще одинадцять не очікують на істотні коливання.
Кількість заявок на допомогу з безробіття в США минулого тижня виросла на 9 тис. - до 429 тис. осіб, що істотно перевищило очікування експертів.
Продажі новобудов у США в травні впали вперше за три місяці - на 2,1%, середня ціна продажу будинку також продовжила знижуватися.
Крім того, індекс менеджерів закупівель (PMI), що розраховується HSBC і Markit, показав, що активність у виробничому секторі Китаю сповільнилася в червні до мінімального рівня за останні 11 місяців, а зведений індекс менеджерів закупівель 17 країн єврозони впав у червні до мінімального рівня з жовтня 2009 року.
"Побоювання щодо перспектив світової економіки продовжать чинити тиск на нафтовий ринок, - відзначає аналітик Again Capital LLC в Нью-Йорку Джон Кільдуф. - Економічні статдані, ймовірно, будуть і надалі вказувати на ослаблення темпів зростання".
На частку США, Китаю і Євросоюзу в 2010 році припало 48% світового попиту на нафту, свідчать дані BP.
Вартість нафти WTI з поставкою в серпні знизилися з понеділка по четвер на $0,83 (0,9%), в п'ятницю ці контракти подешевшали на $0,11 (0,12%) - до $90,91 за барель
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас