Тейшейра: Суд над Тимошенко проходить в "нелюдських" умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тейшейра: Суд над Тимошенко проходить в "нелюдських" умовах

Кримінал
1393
Умови, в яких проходить засідання Печерського районного суду Києва у справі екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, "нелюдські". Про це заявив глава Представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, під час перерви в судовому засіданні.
"Я не можу давати політичну оцінку цій справі, але умови, в яких відбувається суд, нелюдські", - заявив Тейшейра.
Зазначимо, захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко має намір подати клопотання про забезпечення нормального просторого приміщення.
Нагадаємо, сьогодні в Печерському районному суді Києва почалося засідання щодо попереднього розгляду справи проти Юлії Тимошенко.
У ході засідання суду, Тимошенко подала клопотання про відвід судді, який розглядає його справу.
"Я вважаю, що суддя Родіон Кірєєв не може бути неупередженим, оскільки перебуває в залежності від члена ВРЮ Рената Кузьміна, який має повноваження одночасно є керівником слідства та уповноваженим застосовувати дисциплінарні стягнення та звільнення суддів... в нормальній країні це називалося б шаленим конфліктом інтересів", - зазначив захисник Тимошенко, Власенко.
Раніше, прес-служба "Батьківщини" повідомила, що Міністерство внутрішніх справ (МВС) початок блокування приміщення та території, прилеглої до Печерського суду. Навколо входу до суду міліція виставила паркани.
Зазначимо, що начальник департаменту міліції громадської безпеки МВС Віктор Ратушняк заявив, що міліція Києва готова до забезпечення громадського правопорядку під час можливих масових заходів на підтримку Тимошенко 24 червня.
У свою чергу, начальник прес-служби ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук повідомив РБК-Україна, що біля будівлі Печерського районного суду Києва, де проходить засідання, станом на 10:00 зібралося близько 1,5 тис. чоловік. "Півгодини тому співробітники міліції нарахували 1,5 тис. учасників акцій протесту безпосередньо біля будівлі Печерського районного суду", - заявив Поліщук.
За оцінками журналістів в мітингу беруть участь понад 10 тис. осіб.
Варто зазначити, що рух на вул. Хрещатик не перекритий. Мітингувальники на тротуарах. Вони тримають плакати з назвами міст, з яких приїхали, серед них: Дніпропетровськ, Миколаїв, Львів та інші.
Нагадаємо, під будівлею Печерського районного суду, а також біля станції метро "Хрещатик" та по вул. Хрещатик проходить масова акція протесту на підтримку Тимошенко. У перерві судового засідання Юлія Тимошенко також приєдналася до мітингу.
Кримінальну справу проти Тимошенко щодо газових домовленостей було передано до Печерського районного суду Києва 17 червня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас